Ga je mee op weg?

Cursussen

Onder bovenstaande titel bied ik verschillende bijeenkomsten, cursussen en workshops aan. Zij zijn allen een uitnodiging om de weg te gaan van innerlijke groei, transformatie en genezing. De weg naar jouw eigenlijke thuis, naar wie je van oorsprong bent. In het leven wat je nu leidt mag je de stappen zetten op die weg zoals nu bedoeld is, zoals nu bij je past. Wat ik hier aanbied wil je daarbij een inspiratiebron zijn. Op dit moment zijn er drie cursussen die ik aanbied. Scroll door naar beneden om alles te lezen. 

De Overgang naar een Gouden fase 

Cursus voor vrouwen die in de derde levensfase, na de fase van meisje en van vruchtbare vrouw. Deze fase begint met wat we de overgang noemen. Dit gaat vaak gepaard met fysieke en emotionele ongemakken door de diepgaande veranderingen die horen bij deze fase en die vaak vragen en twijfels oproepen. Maar tot op hoge ouderdom biedt deze fase veel gelegenheid om jezelf de nodige liefde en aandacht te geven voor wat is blijven liggen in je leven en daarmee tot een gouden fase te komen. Een fase van innerlijk sterven en tot nieuwe vruchtbaarheid komen.
 
Wat is mijn idee achter deze cursus?
Voor mijn gevoel is er te weing bewustzijn en aandacht voor het belang van deze fase. Dat heeft grote gevolgen, emotioneel en fysiek, voor het verloop ervan en blijven mogelijkheden tot heling en transformatie onbenut.
Het is een periode waarin het leven geleidelijk minder draait om werk, inkomen, kinderen, maatschappelijke positie. Dat biedt mogelijkheden om tot een nieuwe vruchtbaarheid te komen door te gaan kijken naar jezelf, naar wat onverwerkt is blijven liggen in je leven, naar wat de fysieke en emotionele ongemakken en eventueel ook ziektes je te zeggen hebben. Je kunt nieuwe keuzes gaan maken die voedend zijn voor jezelf en voor je omgeving. We kunnen als vrouwen weer onze oorspronkelijk taak op ons nemen om aarde-vrouwen te zijn en zorg te dragen voor de aarde, de natuur, onze omgeving zoals bij jou past. Vooral door onze emotionele pijnen te helen en te transformeren zijn we ondersteunend voor de aarde en de samenleving in hun transitie, voor onze familie en eventuele kinderen en kleinkinderen. Een ongekende autonomie en authenticiteit kunnen je leven diepe voldoening geven. 

Wat komt aan de orde:

De eerste bijeenkomst wordt gevuld met kennismaken, reflecteren, loslaten en nieuwe betekenis vinden. Het gaat om jou en jouw innerlijke houding naar wat er op dit moment is. Waar loop je tegen aan? Hoe kun je daar naar kijken, wat kan het je geven? Wat heb je laten liggen?Ik bied inspiratie aan voor een visie op de ze fase, die mogelkheid biedt tot heling en verdieping.  Kernwoord: Onderzoeken.
De tweede bijeenkomst komt een heel andere manier van kijken naar gezondheid en genezing aan de orde. Bespreek ik de ondersteunende mogelijkheden van natuur-en aardeverbinding, van natuurgeneeswijzen en van natuurlijk voedsel. Ook je zelfgenezend vermogen krijgt aandacht. Ik raad je aan de documentaire ‘Heal’ te bekijken, te zien via Netflix. Ik bied de mogelijkheid aan die samen te bekijken.
Kernwoord: Genezen.
De derde bijeenkomst kijken we vooruit. Wat heb je al aan positieve bagage verzameld in je leven, wat zou je er nog mee willen doen, wat zijn nog onvervulde wensen en dromen die diep van binnen tot je spreken, welke levenshouding verlang je te realiseren. We kijken naar mogelijke nieuwe stappen en keuzes.  Hoe kun je concreet jouw oogst binnen halen.
Kernwoord: Oogsten. 
Voor wie is het : 
Voor iedere vrouw die begint te vermoeden dat de overgang zich aandient in haar leven en die daar het best mogelijke voor zichzelf uit wil halen tot vrouwen op hogere leeftijd die het gevoel hebben dat er nog wel één en ander is blijven liggen en dat er nog wat geleefd wil worden of die kampen met allerlei klachten of ziekten en daar anders naar willen gaan kijken. 
Voor alle vrouwen die zich niet neer leggen bij de gangbare houding naar deze fase maar die een wezenlijke verandering van binnen uit zoeken en zichzelf gunnen daar tijd en aandacht aan te geven.
Voor wie allerlei fysieke en emotionele ongemakken ervaart en die wil verwelkomen als mogelijkheden naar dieper inzicht in zichzelf en voor innerlijke heling.
Voor wie deze fase wil gebruiken zich te bevrijden van onechtheid en aangepastheid, de ballast van de maatschappelijke vrouwenrol af te werpen, onder ogen te zien wat nog onverwerkt is blijven liggen en oude pijnen te helen.
Voor wie ook de wensen en dromen die er nog zijn serieus wil nemen.
Voor wie een aardevrouw verlangt te zijn, voor de aarde, de natuur en de komende generaties.
Zo kan een nieuwe vruchtbaarheid groeien en een rijke late oogst worden binnen gehaald, een gouden fase ervaren worden, hoe eenvoudig of speciaal die er ook uit mag zien.

Op meerdere locaties wil ik deze cursus aanbieden. Je kunt me uitnodigen als je een groepje vrouwen bij elkaar hebt. 
De eerste mogelijkheid om deze curus te volgen is 2,9 en 16 november van 10.30-12.30 uur in Inspiratieplek EigenAardig
Heb je belangsterlling maar kun je niet op deze data, laat het me weten. Bij voldoenden aanmelding plan ik een andere datum.
Zie ook onder Agenda

Cursus kristallen en edelstenen

Een interessante, afwisselende cursus, we dalen af in de wondere wereld van de stenen met hoofd, hart en lichaam.
Elke keer geef ik vóór de pauze informatie, kennis, theorie over eigenschappen van stenen. na de pauze gaan we zelf oefenen in voelen, leren afstemmen op een steen, intuïtief waarnemen en daarmee ook leren adviseren.
De eerste les, na een algemene inleiding over het doel van deze curus, worden eigenschappen als hardheid, kristalvorm en chemische samenstelling besproken. Na de pauze gaan we gezamenlijk mediteren met dezelfde steen.
De tweede les komen eigenschappen als transparantie en kleur aan de orde en wat die ons te zeggen hebben over de werking van de steen. Na de pauze gaan we spelen in waarneming, je krijgt de kans allerlei verschillende stenen vast te houden en verschillen te gaan voelen.
De derde les vertel ik je meer over hoe je een kristal kunt kiezen voor jezelf en hoe je die kunt verzorgen.Na de pauze gaan we een steen adviseren aan iemand uit de groep.
De vierde les krijg je informatie over verband tussen stenen en de dierenriemtekens en welke steen bij je zou kunnen passen aan de hand daarvan.
Na de pauze ga je aan een andere deelnemer een edelsteenlegging geven.
Vier lessen dus, je kunt kiezen voor avonden of middagen:
vrijdagmiddag, 9, 16, 23 en 30 oktober van 14.00-16.00 uur of 20 en 27 oktober, 10 en 24 november van 19.30-21.30 uur
Kosten €95 voor de hele cursus, €27 voor een losse les. 3-5 personen.

Cursus Mijn Moeder en ik

Een verrassend en creatief traject over een relatie in je leven die we allemaal gemeen hebben of je moeder nu nog leeft of niet.
En het is wellicht één van de meest intense relaties, die ons enorm beïnvloed heeft en waarschijnlijk nog steeds beïnvloedt ook al zijn we ons dat niet altijd bewust en willen we dat eigenlijk niet. In dit traject heb je de kans je meer bewust te worden wat je nog in je draagt van je moeder, wat je eigenlijk goed kunt gebruiken, wat je belast of gewoon niet meer nodig hebt. We doen dit door middel van uitwisseling, oefeningen, plezier en humor en het maken van een eigen collage. Nieuwe inzichten en heling kunnen ontstaan. Je gaat zien dat alles wat je van je moeder hebt ‘gekregen’, gewenst of niet gewenst, jouw ten dienste is of kan worden voor jou groei, voor jouw innerlijke kracht. Je leert accepteren, waarderen, genieten, transformeren en loslaten. Je creëert nieuwe vormen uit oud materiaal! Mannen zijn ook welkom!

17 november 19.30 uur De cursus start met een Inspiratiekring, waarbij ik aan de hand van een expositie van eigen collages met materiaal van mijn moeder iets vertel over mijn eigen verwerking van de relatie met haar. En daarnaast is het een introductie op de cursus. Deze avond  is los te volgen. Ik vraag daarvoor een vrije bijdrage.
27 november, 4 en 11 december 14.00-16.00 uur
Drie cursusmiddagen om zelf aan de slag te gaan met materiaal wat je zelf meeneemt en wat ik verder aanreik. We bereiden ons voor met uitwisseling, een meditatie of oefening, we sluiten af met het delen aan elkaar van je werk voor zover je dat wilt.
Je kunt ook meedoen aan deze cursus als je 17 november er niet bij was. Kosten €75, exclusief materiaal. Meld je aan, 3- 5 personen.